Caravana Istoriei

Excursie 3. Eveniment 6 – Dezbatere și atelier de creație

În data de 1 noiembrie, a avut loc cel de-al șaselea eveniment alături de elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 Plătărești și a 3-a Excursie din cadrul proiectului Caravana istoriei. În căutare de modele pentru prezent și viitor, organizat de Fundația Culturală Memoria.

Copiii și-au început ziua cu un tur ghidat la Biblioteca Națională a României, apoi au descoperit instalația Seismograf `77, prezentată de Alexandru Groza – manager Muzeul Ororilor Comunismului în România.

S-au format două grupe.

Prima grupă a urmarit o proiecție de film documentar „Lemnul viu” cu Galina Răduleanu și au participat la o dezbatere pe baza acestuia, alături de regizoarea Cristina Chirvasie;

Cealaltă grupă a participat la atelierul de creație „Eroi și modele”, susținut de Grațiana Lăzărescu.

Alături de elevii clasei a VII-a au participat: Anca Ispas, Simona Ghenea și Mariana Constantin – profesori Școala Gimnazială nr. 1 Plătărești.

Copiii au primit câte un volum din Colecția Modelelor, Lemnul viu, coord. Cristina Chirvasie.

După întâlnirea de la Biblioteca Națională a României elevii au servit masa de prânz.

Proiectul a fost inițiat de Fundația Culturală Memoria, în colaborare cu Școala Gimnazială nr. 1, Plătărești, susținut de Primăria Plătărești, finanțat de Uniunea Europeană Next Generation EU, prin Planul Național Regional de Redresare. PNRR: Fonduri pentru o Românie modernă și reformată!

Parteneri instituționali ai proiectului: Asociația Casa Memorială „Iuliu Maniu”, Bădăcin, Asociația Postmodernism Museum, Fundația Academia Civică, Fundația Corneliu Coposu, Muzeul Ororilor Comunismului în România, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.

Foto credit: Andreea Dinu și Cosmin Ispas

Înregistrarea evenimentului a fost realizată de  FUJI Photo SRL.