Redirecționează

Redirecționează 3,5% gratuit din impozitul tău către
Fundația Culturală Memoria


Fundația Culturală Memoria editează din 1990 sub egida Uniunii Scriitorilor din România, «Memoria, revista gândirii arestate».
De ce «Memoria»? Deoarece comunismul a urmărit asasinarea, prin toate mijloacele, a memoriei neamului românesc. Ea caută să salveze de la uitare oameni și fapte, ajută să înțeleagă istoria tragică a ultimei jumătăți a secolului trecut.
De ce «revista gândirii arestate»? Pentru că regimul comunist a căutat „să aresteze gândirea”


ANAF a comunicat că  termenul de depundere de anul acesta este 25 mai 2024, iar declarațiile se depun online.


Redirecționează 20% din impozitul microîntreprinderii tale către
Fundația Culturală Memoria

Dacă ai o microîntreprindere sau cunoști pe cineva cu o microîntreprindere

Legislația din România permite oricărei microîntreprinderi să facă sponsorizări în limita a 20% din impozitul pe venit, urmând să vireze către bugetul de stat doar restul de 80% din acest impozit.

Codul fiscal prevede posibilitatea ca 20% din impozitul pe profit al companiei să fie direcționat, direct și fără costuri, până la sfârșitul anului către o entitate non-profit.

Să direcționezi 20% din impozitul pe profit nu presupune costuri sau mari eforturi, iar condițiile pentru ca o companie să poată folosi această facilitate fiscală sunt:

  • să fie plătitoare de impozit pe profit;
  • să încheie un contract de sponsorizare;

Iată pașii de urmat:

  1. Calculați suma aferentă celor 20% din impozitul pe venit/profit al companiei, în limita a 0.5% din cifra de afaceri
  2. Vă rugăm să completați contractul de sponsorizare (pe care îl puteți descărca aici) cu datele firmei și cu suma de sponsorizare și sa îl trimiteți în format word la adresa revistamemoria@gmail.com. Noi vă vom trimite contractul în 2 exemplare semnat si ștampilat în original, la adresa indicată.
  3. Efectuați plata prin transfer bancar sau online.

 

Viramentele se pot face trimestrial.

 

Iată și procedura anuală de anul trecut:

In urma modificărilor legislative de anul acesta, societățile care nu au folosit opțiunea de a redirecționa 20% din impozitul pe venit pentru anul 2021 – o pot face acum prin Declarația 177 cu termen de depunere pana in data de 20 decembrie 2022.

Iată pașii:

1. Departamentul contabil al firmei dvs. calculează suma de plata a impozitului aferent lui 2021 – datorata la stat. 20% din acest impozit poate fi redirecționat (prin ANAF) către Fundația noastră.(conform unui contract de sponsorizare)

2. Firma dvs. semnează contractul de sponsorizare – cu Fundația Culturala Memoria, unde se completează Suma calculată (20% din impozitul pe venit pentru anul 2021) .- un exemplar semnat si stampilat il trimiteti prin email către noi (revistamemoria@gmail.com).

3. Declarația 177 se depune online de contabila dvs. pana la data de 20 decembrie a.c.

4. Ulterior ANAF,- in baza contractului semnat si conform Declarației 177 depuse va vira Fundației noastre suma respectiva.

Orice varianta de susținere ne onorează si va suntem recunoscători.
Evident veți descoperi – dacă nu cunoașteți deja – lumea noastră – cultura prin istoria recentă – orientată tot mai mult către deschiderea spre cunoaștere a celor tineri.
Veți primi un abonament la revista Memoria pe 2023 – si invitații la toate evenimentele pe care le vom organiza in anul următor.
De asemenea, vă oferim un acces rapid la „baza“ noastră academică de informare (chiar formare) in istorie recentă.

Aici găsiți alte informații anterioare.