Arhiva Audio

Emisiune Radio România Cultural

12 februarie 2024
GPS Cultural. Un interviu acordat de Nicolae Constantinescu la Radio România Cultural cu ocazia evocării lui BANU RĂDULESCU (1924-2024), la Uniunea Scriitorilor, la 100 de ani de la nașterea celui care a fost fondatorul Revistei și Fundației Memoria. Emisiune realizată de Anca Mateescu.

Emisiune Radio Trinitas

septembrie 2020 – Un scurt interviu cu Cristina Chirvasie – realizat de Alexandra Drogan – la Radio Trinitas

Remember Micaela Ghițescu

23 septembrie 2020 – Remeber Micaela Ghițescu. Un interviu cu Nicoale Constantinescu – realizat de Oana Enăchescu – la emisiunea Acolade – Radio România Cultural

Nicolae Constantinescu – chirurgul îndrăgostit de Natură

25 iunie 2020 – Nicoale Constantinescu – chirurgul îndrăgostit de Natură. O emisiune difuzată la România de Nota 10 realizată de Camelia Teodosiu.

Lansare Memoria 100

4 octombrie 2017 – Ateneul Român. Lansarea nr. 100 al revistei Memoria. O emisiune difuzată la Radio Trinitas, realizată de Angelica Biruță.

Între prezent și trecut

2 mai 2016 – Invitată, Micaela Ghițescu, traducătoare, fost deținut politic și Director al Revistei Memoria, în emisiunea Teme deschise, realizată de Marina Dumitrescu, la Radio Romania Cultural.

Premieră editorială

Volumul „Antologia liricii de detenție anticomunistă din închisorile românești”, apărut sub egida Fundației Culturale Memoria, realizat de dl. Ilie Popa
Invitati la emisiunea Teme deschise: Paula Romanescu, Ilie Popa, realizator Marina Dumitrescu. 16 octombrie 2017

Lansare Memoria 96

26 octombrie 2016. Ateneul Român. Invitați Mircea Carp, Andrei Dimitriu, Nicolae Constantinescu, Cosmin Budeancă
Inregistrare realizată de Teodora Stanciu

Vernisajul expoziției Comunismul în România

2 noiembrie 2016. Ateneul Român
Au luat cuvântul Andrei Dimitriu (Filarmonica „George Enescu”), Norbert Beckmann-Dierkes (Fundaţia Konrad Adenauer) și Radu Preda (IICCMER).
Inregistrare realizată de Teodora Stanciu