Caravana istoriei
În căutare de modele pentru prezent și viitor
În luna iunie 2024 s-au finalizat ultimele activități din proiectul cultural-educațional Caravana istoriei. În căutare de modele pentru prezent și viitor.
A apărut și primul număr din ziarul școlii (distribuit gratuit), Jurnal de Caravană, prin intermediul căruia elevii au descoperit importanța implicării active în viața socială și culturală a școlii, comunității și nu numai.
Mulțumim tuturor cadrelor didactice care s-au implicat în acest proiect, cu precădere doamnei Mihaela Stoica, director Școala Gimnazială nr. 1 Plătărești și doamnelor Constanța Marinescu și Anca Ispas, profesoare de Limba și literatura română în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 Plătărești.
Proiectul nostru urmărește motivarea și sprijinirea autorităților locale pentru finanțare de proiecte culturale cu susținere PNRR. Fundația noastră are o bună înțelegere și o comunicare deschisă cu autoritățile locale din Plătărești, preocupate de soluționarea de proiecte educaționale și de dezvoltare a comunei.
Intenția Fundației noastre este ca această Caravană a istoriei să poposească și în alte spații, îndepărtate fără voia lor de zona de cultură, oferindu-le modele, instrumente pentru o deschidere a tinerei generații către un destin frumos. Limitările geografice, administrative, ideologice sau de orice altă natură dispar când idealurile fiecăruia sunt direcționate către modele de libertate, democrație, integrare și susținere reciprocă.
Mulțumim partenerilor noștri instituționali din proiect:
Asociația Casa Memorială „Iuliu Maniu”, Asociația Postmodernism Museum, Fundația Academia Civică, Fundația Corneliu Coposu, Muzeul Ororilor Comunismului în România, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.