Lăcrămioara Stoenescu Memoria SHOP

Lăcrămioara Stoenescu – Memoria anilor `80. Nouă opozanți ai regimului comunist

 

Interviuri cu Ion T. Ilie, Mihai Ivănescu, Marin Iancu, Ion Drăghici, Radu Filipescu, Nicolae Lițoiu, Ioan Barabas, Victor Totu și Ioan Leonel Șerban

Prefață de Cosmin Budeancă

Postfață de Silviu B. Moldovan

Lăcrămioara Stoenescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România, a absolvit Facultatea de Filologie a Universității din București în 1969 și a predat la Colegiul Cantemir-Vodă din București. La 10 ani, a fost deportată împreună cu familia în județul Suceava, tatăl său fiind deținut politic. Ca urmare a acestor evenimente, a fost eliminată din școală.

Volumul de față se constituie într-o dovadă incontestabilă în ceea ce privește represiunea politică direct existentă (chiar dacă în proporții restrânse) în anii ’80, în contrast cu percepția încă majoritară, conform căreia problema deținuților politici a caracterizat numai perioada 1945-1964, ulterior fiind practicate exclusiv metodele preventive.

Silviu B. Moldovan

Avem convingerea că această carte va reprezenta un adaos binevenit la istoriografia comunismului din România în general și la cea a perioadei ceaușiste în special. Cu toate că, din păcate, unii dintre cei intervievați nu mai sunt în această lume, prin ceea ce au făcut și prin poveștile lor cuprinse inclusiv între coperțile acestei cărți, ei vor putea să reprezinte repere în ceea ce a însemnat opoziția la comunism, respectiv vor putea constitui exemple de curaj și demnitate pentru generațiile prezente și viitoare.

Cosmin Budeancă

Număr pagini: 400

Anul apariției: 2021

Preț: 39 ron


FORMULAR DE COMANDA