Caravana Istoriei

Eveniment 5 – Dezbatere și atelier de benzi desenate

15 septembrie 2023. Caravana Istoriei a ajuns din nou la Școala Gimnazială Nr. 1 Plătărești. Alături de noi au venit Pr. Cristian Borz de la Casa Memorială Iuliu Maniu, Ion-Andrei Gherasim, de la Fundatia Corneliu Coposu și Mihai I. Grăjdeanu, ilustrator și profesor de benzi desenate.
Timpul petrecut împreună alături de elevii claselor a V-a, VII-a și a VIII-a l-am împărțit între cele două momente:
– Vizionarea filmului „Remember Iuliu Maniu – 1986” – urmată de o dezbatere coordonată de Cosmin Budeancă (Fundatia Culturala Memoria).
– Atelierul de benzi desenate coordonat de Mihai I. Grăjdeanu.
Cu toții am aflat lucruri noi și de această dată. Apreciem efortul cadrelor didactice din Școala Gimnazială Nr. 1 Plătărești, care nu renunță la misiunea lor de a fi modele pentru tinerii de azi. Mulțumim d-nei director Mihaela Stoica, doamnelor Anca Ispas și Constanța Marinescu, profesoare de limba română pentru străduință și suport.
Cu aceasta ocazie am adus în școala din Plătărești și romanul grafic interactiv realizat de Mihai I. Grăjdeanu – Momente din istorie. Vol. III. Iuliu Maniu – lucrare apărută de curând la Editura Fundatia Culturala Memoria (https://www.revistamemoria.ro/mihai-i-grajdeanu-momente…/)
Înregistrările au fost realizate de FUJI Photo SRL.
___________
Proiect finanțat în cadrul Investiției I5-1, C11 din Planul Național de Redresare și Reziliență. PNRR Cultura – Investiția 5 https://www.facebook.com/afcnpnrr
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
PNRR: FONDURI PENTRU ROMÂNIA MODERNĂ ȘI REFORMATĂ!