Mircea Carp Memoria SHOP

Aici, Mircea Carp, să auzim numai de bine!

Mircea Carp, cunoscutul realizator de emisiuni de la Radio Vocea Americii și Europa Liberă, împlinește pe 28 ianuarie 2023 minunata vârstă de 100 de ani!

Fundația Culturală Memoria și Revista Memoria au onoarea să îl omagieze editorial și prin reeditarea acestui volum, apărut în 2013 la Polirom, îngrijit de Veronica Nanu și Florica Dobre .

Ediția din 2023, publicată la Editura Fundației Culturale Memoria, are o notă asupra ediției semnată de Cosmin Budeancă, un cuvânt înainte de Dinu Zamfirescu și o postfață de Alexandru Zub,

Nr. pagini: 396

Anul apariției: 2023

Preț: 45 lei

Puteți răsfoi câteva pagini aici.

În cursul celor aproape 45 de ani la «Vocea Americii» și la «Europa Liberă» nu m-am prezentat niciodată la microfon fără să fiu conștient că mă adresez fraților
mei de acasă. Toate editorialele, toate articolele scrise, toate informațiile pe care le transmiteam, toate momentele pe care le descriam erau destinate ascultătorilor din țară, pentru că dorința mea era ca ei să afle adevărul, incomod uneori, adevărul care poate mâhnea, dar de cele mai multe ori trebuia transmis și sunt sigur că a fost pentru mulți o sursă de inspirație pentru rezistența internă, nu cu arma în mână, cu manifestări sau acte de bravură, ci pur și simplu rezistența internă de a trăi sub un regim inuman. De aceea, poate veți înțelege de ce fiecare program politic pe care-l terminam se încheia cu cuvintele pe care le moștenisem din țară, de la români (nu le inventasem eu), erau cuvinte pe care le rosteau de ani și ani mulți oameni, pe care însă mi le-am însușit pentru că prin ele voiam să dau speranțe celor care mă ascultau, celor care ne ascultau, acele cuvinte de care mulți își amintesc, desigur, fiind folosite de mulți în perioada «de aur» a țării noastre și pe care le păstrez și astăzi în sufletul și în mintea mea: Să auzim numai de bine!
Mircea Carp

La 28 ianuarie 2023 domnul Mircea Carp împlinește frumoasa vârstă de 100 de ani. Un veac pe care l-a dăruit țării, așa cum foarte inspirat a afirmat domnul Nicolae Constantinescu, președintele Fundației Culturale Memoria. Am apreciat că această ocazie ar fi foarte potrivit să o marcăm prin două proiecte editoriale. Primul conține articolele publicate de-a lungul anilor în Memoria – revista gândirii arestate, alături de o serie de texte omagiale din partea celor care l-au cunoscut. Al doilea, cel de față, reprezintă ediția a II-a a lucrării sale Aici Mircea Carp, să auzim numai de bine!. (Cosmin Budeancă)


FORMULAR DE COMANDA