Evenimente Caravana Istoriei

Eveniment 7 – dezbatere și vizionare de film. Excursie 5

18 decembrie 2023
Excursia nr. 5 a elevilor de la Școala Gimnazială Nr.1 Plătărești în București, la sediul Uniunea Scriitorilor din România și la sediul Fundatia Culturala Memoria.
Un nou eveniment (al șaptelea) din Proiectul Caravana istoriei.
Lansarea numărului 125 (4/2023) al revistei „Memoria – revista gândirii arestate”. Numărul nou al revistei le-a fost prezentat de Dr. Nicolae Constantinescu, președintele Fundației Culturale Memoria.
A urmat vizionare de film despre Petrache Poenaru, românul care a inventat stiloul.
O zi petrecută împreună și alături de oameni buni și frumoși, profesori, scriitori, oameni de cultură și mai ales oameni care cred în educația tinerilor.
Le-au vorbit elevilor:
✨Dr. Nicolae Constantinescu. președinte Fundatia Culturala Memoria
✨Regizoarea Cristina Chirvasie, alături de scriitoarea Gratiana Lăzărescu.
✨Petre Crăciun, scriitor, președinte al Filialei de Literatură pentru copii și tineret la Uniunea Scriitorilor din România
✨Alexandru Mironov, scriitor
Elevii s-au bucurat de câteva dintre exponatele aduse special pentru acest eveniment de dl. Petre Crăciun
???? Din expoziția „Stilouri românești, instrumente de scris și manuscrise ale șefilor de stat și ale scriitorilor români. Colecția Petre Crăciun” – care a fost expusă la Muzeul Național Cotroceni.
Dintre cadourile oferite elevilor menționăm publicațiile:
????Revista Memoria nr. 125 (4/2023)
????Banu Rădulescu. Autoportret. Versuri
????Antologia „Sărbătorile Copilăriei” – recent apărută la Editura Zorio, coordonator Petre Crăciun.
Elevii au fost însoțiți de Valentina Vlăsceanu, profesor de geografie și de Floriana Cristea, profesor de educație fizică.
După întâlnirea literară, elevii și-au continuat călătoria culturală pe Calea Victoriei, către Piața Revoluției, trecând pe lângă clădiri istorice precum Ateneul Român, Muzeul Național de Artă al României, Senatul României și chiar Casa Mița Biciclista.
Proiectul a fost inițiat de Fundatia Culturala Memoria, în colaborare cu Școala Gimnazială Nr.1 Plătărești, susținut de Primăria Plătărești, finanțat de Uniunea Europeană Next GenerationEU, prin Planul Național Regional de Redresare. PNRR: Fonduri pentru o Românie modernă și reformată!
Fotografiile au fost realizate de Cosmin Ispas
Înregistrarea a fost realizată de FUJI Photo SRL
https://www.youtube.com/watch?v=_D-HD2_Dj8U
___________
Proiect finanțat în cadrul Investiției I5-1, C11 din Planul Național de Redresare și Reziliență. PNRR Cultura – Investiția 5 https://www.facebook.com/afcnpnrr
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
PNRR: FONDURI PENTRU ROMÂNIA MODERNĂ ȘI REFORMATĂ!