Evenimente Caravana Istoriei

Inaugurare Laborator de istorie. 29 februarie 2024

Proiectul Caravana istoriei. În căutare de modele pentru prezent și viitor a fost inițiat de Fundația Culturală Memoria, în colaborare cu Școala Gimnazială nr. 1, Plătărești, susținut de Primăria Plătărești, finanțat de Uniunea Europeană Next GenerationEU, prin Planul Național Regional de Redresare. PNRR: Fonduri pentru o Românie modernă și reformată!

În 29 februarie 2024, în cadrul acestui proiect, la Școala Gimnazială nr. 1 Plătărești s-a inaugurat și a doua sală – Laboratorul de istorie „1 Decembrie 1918”.

Această a doua sală, dotată și modernizată prin achiziție de mobilier școlar adecvat învățământului primar/gimnazial, a fost inaugurată și onorată festiv prin organizarea câtorva evenimente dedicate lui Caragiale. Cu această ocazie elevii clasei a VII-a A, pe 1 martie 2024 au adus un Omagiu marelui dramaturg – „Al matale, Caragiale!”, prin procesul literar „Dl. Goe”.

Mulțumim tuturor cadrelor didactice care s-au implicat în acest proiect, cu precădere dnei Mihaela Stoica, director Școala Gimnazială nr. 1 Plătărești și dnelor Constanța Marinescu și Anca Ispas, profesori de Limba și literatura română în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 Plătărești.

Proiectul nostru urmărește motivarea și sprijinirea autorităților locale pentru finanțare de proiecte culturale cu susținere PNRR. Fundația noastră are o bună înțelegere și o comunicare deschisă cu autoritățile locale din Plătărești, preocupate de soluționarea de proiecte educaționale și de dezvoltare a comunei.

Intenția Fundației noastre este ca această Caravană a istoriei să poposească și în alte spații, îndepărtate fără voia lor de zona de cultură, oferindu-le modele, instrumente pentru o deschidere a tinerei generații către un destin frumos. Limitările geografice, administrative, ideologice sau de orice altă natură dispar când idealurile fiecăruia sunt direcționate către modele de libertate, democrație, integrare și susținere reciprocă.

Parteneri instituționali în acest proiect sunt: Asociația Casa Memorială „Iuliu Maniu”, Asociația Postmodernism Museum, Fundația Academia Civică, Fundația Corneliu Coposu, Muzeul Ororilor Comunismului în România, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.
Echipa de implementare București: Cosmin Budeancă, Nicolae Constantinescu, Oana Ichim, Loredana Martin, Cristina Chirvasie, Mihai Grăjdeanu, Mădălina Diaconu, Grațiana Lăzărescu.
Echipa de implementare Plătărești: Mihaela Stoica, Anca Ispas, Constanța Marinescu, Diana Maria Petcu.
___________
Proiect finanțat în cadrul Investiției I5-1, C11 din Planul Național de Redresare și Reziliență. PNRR Cultura – Investiția 5 https://www.facebook.com/afcnpnrr
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
PNRR: FONDURI PENTRU ROMÂNIA MODERNĂ ȘI REFORMATĂ!