Evenimente

Lansare Memoria 120

26 octombrie 2022 – Ateneul Român, Sala Mică
Fundația Culturală Memoria și Muzeul Ororilor Comunismului în România
au organizat un eveniment prilejuit de lansarea nr. 120 al revistei Memoria, alături de Filarmonica George Enescu.
Au participat Marilena Rotaru, Ion-Andrei Gherasim, Nicolae Constantinescu
Moderator: Cosmin Budeancă
Moment muzical:
Liliana Iacobescu – pian
Bogdan Costache – vioară
Liliana Iacobescu
A absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti (1968). A fost profesor acompaniator la Liceul de Muzică nr. 1 din Bucureşti (1968-1973), la Liceul de Muzică din Braşov (1973-1993). Din 1993 este cadru didactic la Facultatea de Muzică a Universităţii „Transilvania“ din Braşov și prof. univ. dr. începând cu 2002. Activitatea sa artistică s-a concretizat în evoluţii ca solistă în concerte cu orchestră, în susţinerea de recitaluri alături de solişti instrumentişti şi vocali, prezențe premiate la concursuri naţionale şi internaţionale.
Bogdan Alexandru Costache
Este considerat printre cei mai buni violoniști români sub 30 de ani, cu prezențe constante și spectaculoase pe scenele din Europa și Asia.
A început să studieze vioara la 3 ani, ghidat de bunicul și tatăl său, iar la 7 ani a debutat ca solist alături de orchestra Filarmonicii Brașov. De atunci a susținut constant recitaluri camerale și concerte în calitate de solist pe numeroase scene naționale și internaționale din Europa și Asia. A fost distins cu premii la numeroase competiții naționale și internaționale.
Înregistrarea evenimentului a fost realizată de Cristina Chirvasie: https://youtu.be/PNNi9yjBV9I
Fotografii: Alexandru Groza
Comenzi: https://www.revistamemoria.ro/category/nr-120-3-2022/