Cristina Chirvasie Evenimente

Simpozionul „Părintele Dimitrie Bejan – rugător și vindecător al bolnavilor”

9 iunie 2024
La Parohia „Sfântul Vasile” din Hârlău a avut loc Ediția a XVII-a a Simpozionului „Părintele Dimitrie Bejan – rugător și vindecător al bolnavilor”, la care au participat şi Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul. Înainte de deschiderea lucrărilor, la mormântul preotului Dimitrie Bejan a fost săvârşită slujba Parastasului.
Din programul evenimentului, amintim susţinerea de prelegeri de către părintele Hariton Negrea, stareţul Mănăstirii Petru Vodă, maica Iustina Bujor, stareţa Mănăstirii Paltin, preoţii Gheorghe Bogus, Emil Ojog, Dan Rotaru şi Mihai Amargheoalei, doamna Cornelia Anechitei, nepoata preotului Dimitrie Bejan, cât şi participarea regizoarei Cristina Chirvasie şi vizionarea filmului documentar despre viaţa părintelui Dimitrie Bejan.
Regizoarea Cristina Chirvasie este coordonatoarea seriei de filme documentare și cărți: Revoluția modelelor. Și la acest eveniment a fost însoțită de cele 3 volume editate până acum din aceasta colecție, apărute la Editura Fundației Culturale Memoria. Îi mulțumim cu admirație pentru tenacitatea și determinarea de a împărtăși în fiecare colț posibil adevărul din sufletele unor oameni deosebiți,
Părintele Dimitrie Bejan, unul dintre cei mai cunoscuți preoți mărturisitori din perioada comunistă, a fost omagiat, în cadrul Simpozionului „Părintele Dimitrie Bejan – rugător și vindecător al bolnavilor”. Evenimentul a fost organizat de Parohia „Sfântul Vasile”, din Hârlău, și a început cu slujba de pomenire, oficiată la mormântul părintelui din cimitirul parohial.